Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Petr Farář Komárek, pořadatel posledního celosvětiového potlachu, který se odehraje v listopadu příštího roku na ranči Fort Adamson ve východním Texasu, pobouřeně píše: „Dnes jsem obdržel e-mail od dobrého kamaráda ze Švýcarska, který mě upozornil, co se děje v Česku bez našeho vědomí. Tento e-mail nás nadzvedl svou neskutečnou drzostí.

Nějaký člověk (nebudu psát kamarád) jménem Jan B. organizuje zájezd do USA, kde slibuje zúčastněným lacinější hromadnou letenku. To, že chce cestovat se skupinou lidi po US, je v pořádku, co však v pořádku není, je skutečnost, že svým jménem  zve tuto skupinu nám neznámých lidí na 10. celosvětový potlach v Texasu.
Ani já, ani nikdo ze členů pořádající osady Fort Adamson (jak v US, tak v Česku) ho nezná, neví kdo je a odkud je, neznáme ani jeho osadu. Tudíž tento dotyčný člověk nemá  právo, aby někoho na 10. celosvětový potlach zval.
Tato akce je, a to zdůrazňuji, pouze pro zvané kamarádky, kamarády a osady. Po zkušenostech, co se udály v srpnu na 24. česko-slovenském potlachu, chceme mít opravdu jistotu,  že na 10.celosvětový potlach nepřijedou žádní lidé, které osobně neznáme nebo které neznají naši kamarádi,  kteří jsou ochotni se za ně zaručit.  Chceme tak zajistit bezpečný potlach v atmosféře kamarádství a ne ve strachu, že někdo ze zúčastněných bude okraden apod.  Proto budeme důsledně kontrolovat pozvánky přijíždějících kamarádů.
Celosvětové potlachy byly vždy pořádány kamarády žijícími v emigraci hlavně pro kamarády v emigraci.  Nikdy jsme ale neodmítali kamarády, kteří přijeli na potlach z České republiky a Slovenska.  Nicméně to vesměs byli kamarádi, které někdo z pořádajících znal osobně anebo takoví, za které se naši kamarádi mohli osobně zaručit. Potlachy byly dělány jen pro zvané osady a kamarády. 10.celosvětový potlach není výjimkou. Proto se dělají zvadla, která se těmto kamarádům posílají.
Bez pozvánky se nikdo na ranč Fort Adamson nedostane, nesnažte se tedy přijet, pokud opravdu nejste pozvaní.  Jsme schopní vás obrátit v bráně a poslat bez výčitek pryč. Nechceme, aby se opakovala situace ze 4.celosvětového potlachu v Coloradu, kdy "kamarád", který měl cestovní kancelář,  pozval přes 150 "krajánků" (bez vztahu k trampingu) se slibem, že se o ně kamarádi v Coloradu postarají.  Byli bychom moc neradi, kdyby se podobná situace opakovala.
Proto všichni, kteří jste byli kontaktováni panem Janem B., si raději zjistěte, kdo to vlastně je. Pokud vám slíbil, že pojedete na 10.celosvětový potlach do Texasu, tento zájezd se pro vás neuskuteční, protože on osobně není od nás na potlach pozván.
Takže ten, kdo nebude mít pozvánku  na 10.celosvětový potlach, ať k nám na ranč Fort Adamson v Texasu nejezdí, ušetří si spoustu peněz a nepříjemností.

Ahoj Farář a Fífa, pořadatelé 10.celosvětového potlachu


Foto týdne

Jste náš host číslo

9566338

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz