Dnes má svátek Vojtěch Zítra má svátek Jiří

 

Lilka Pavlak a Jiří Fred Jedlička. Jsou národy, které nemají svého svatého, ani tramping ho zatím nemá. Možná jím jednou bude prohlášen Fred Jedlička. Za svou obětavou práci je obdivován, ale i nízkými duchy haněn. Jako většina lidí, kteří něčemu krásnému zasvětili život.

Loni natáčel expozici Mobilního trampského muzea na brněnském výstavišti štáb režiséra Václava Křístka pro právě dokončovaný dokumentární cyklus České televize Zvláštní znamení touha. Letos se trampští muzejníci kolem Jiřího Freda Jedličky na veletrhu Go a Regiontour představili znovu. S fotoaparátem (zpravidla chodí s několika) tam zavítala poslední večer před návratem do Švýcarska i Lilly Pavlak.

 

Paní Nina Ingrišová, manželka slavného hudebníka, mořeplavce a dobrodruha, se seznámila se svým příštím partnerem v kalifornském Hollywoodu. Eduard zde právě působil jako skladatel filmové hudby i poradce při natáčení filmu Stařec a moře podle slavné Hemingwayovy předlohy. Paní Nina, která odešla z Československa před příchodem Rudé armády, nyní žije v Brně.

Jaroslav Klíma alias Jara Palec patří mezi velké propagátory trampingu nejen na Brněnsku. Loni byl s Mobilním trampským muzeem i na východním Slovensku. Píše, fotografuje, publikuje.

To ještě není muzejní exponát, ale zřejmě zanedlouho bude. Do trampského muzea se dostal plakátek zvoucí na předpremiéru tv cyklu Zvláštní znamení touha. Stane se 21. dubna v brněnském Semilasse

 

 

Veletržní program ozdobili Old boys Poutníci - dlouholetý kapelník z dob největší  poutnické slávy František Linhárek (vlevo) a Jiří Píďa Látal, který tehdy před čtyřiceti lety přešel od bluegrassu k bigbítu.

text (ňuf), foto Lilly Pavlak

Foto týdne

Jste náš host číslo

9571934

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz