Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Když nám nafackovali huby, uráželi a řvali na nás pivními hlasy, že jsou tu proto, aby udělali pořádek a zavedli slušné chování mezi trampy, kteří se umějí jen prát, krást, urážet, řvát a chlastat, mlčeli jsme a tiše se káli.

Přestali jsme od té doby krást, urážet se mezi sebou a urážet slušné lidi. Předtím jsm chlastali. Nyní pili minerální vody. I ty střídmě. Přestali jsme též řvát, byli jsme způsobní a tiší, i když to, pravda, některým z nás nevonělo. I ti se však ovládli v zájmu věci.Udělali jsme dokonce víc.

Denně jsme se převlékali do sněhobílých košil a pracně žehlili kalhoty, též kanady jsme vyměnili a naše kroky ztichly v lesknoucích se lakýrkách.

Když lesní správa shovívavě dala svolení, kolikrát až do sedmé hodiny večerní hráli jsme na housle a violy kol umělého ohně z červené slídy.

To bylo radosti!

Až jednou z lesa vystoupili muži drsného vzezření v podivných a povědomých zelených a maskovaných oděvech, hřmotili na kytary a zpívali chraptivými hlasy, z kapes jim čněly láhve silných lihovin, obuti v těžké obuvi, na zádech podivné dlouhé vaky.

Když nás spatřili, zaraženě ztichli, pak se surově rozesmáli.

Odložili jsme housle a violy, někteří z nás radostně volali Jsme trampové, jsme trampové!

Přistoupili blíž.

A pak nám nafackovali huby.

Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566638

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz