Dnes má svátek Oto Zítra má svátek Jaroslav

Jan Buddeus zvaný Habešan je významný pražský tramp. Chtělo by se říct až československý tramp, planetární tramp - přestože po srpnové okupaci zůstal doma a mohli jsme se dále potkávat, teď ho už dlouhá léta potkáte kdekoliv ve světě, zvláště když se tam něco děje. Sám nebo s pardem Nafťákem rozveselí kdekterý oheň, kdekterý potlach, i ty potlachy světové.

Pokud se něco nezměnilo, žije od jara do zimy na chalupě u Jílového. V pátek sbalí usárnu a někam vyrazí. Neboť usárna se stala motivem i propustkou na Habešanovy narozeniny. Sedmdesáté narozeniny.

Osobní přátelé (vážíme si toho, že nás mezi ně zařadil) dostali v minulých dnech pozvánku tohoto znění:

"Moji nejhlubší přátelé!

Jelikož se mi konečně zdařilo po 3. smrťácích, (prasklá lebka-1982, spálenina na 73% těla-1987 a roztržená ledvina-2011), dožíti se skorosenilního věku 70 jar (či podzimů),dovoluji si Vás pozvati na lehkou přátelskou oslavu těchto narozenin.

Proto zanechte v garážích své miláčky, vsedněte na vlak,bus či kolo a sbalte si USárnu, (neboť různé obří americké pavaky ala ALC či luxusní značkové trailové,outdoorové či tripové trekingové vaky na žaludy,nejsou tentokráte akceptovány a nositelé jich letos nejsou vítáni a zvámi) a doražte 24.3. na osadní camp TOŠP,kde propukně od odpoledních hodin narozeninové veselí až do půlnoci.

P.S.Vítány jsou ženy,děti,starci a všechna ostatní zvířátka,též věcné či peněžní dary nad 100tisíc euro.Hlavně však bude oceněn nejoriginálnější dárek.

Váš nezničitelně mladý Jenda Habešan"

Kočka má prý devět životů Možná je Habešan jako kočka. To se pak budeme ještě dlouho potkávat. Není to špatná představa. Habásku, blahopřejeme!

Foto z toho mejdanu nám poslali Nafťák a Vladimír Rejža Horák. Ten je ještě starší - bude mít devadesát.

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9578090

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz