Dnes má svátek Rostislav Zítra má svátek Marcela

Zleva krásná neznámá, Sandy, Lenka, Saper, Reďák, Fony při zahájení celosvětového potlachu v Kanadě

Ten příběh se začal odvíjet nenápadně. V novoroční redakční poště se objevil stručný e-mail: "Ahoj v republice. Ozyva se stary Sandy. Samozrejme vsechno nejlepsi do 2012 a keep up the good work, jak se rika tady. Prejeme vsem znamym i neznamym ze zapadni Canady. Skoda, ze jsme se nepotkali na potlachu, povedl se.Ahoj vsem Sandy a Vera, Vancouver."

Walter Janošek řečený Sandy byl známá postava ještě ve staré vlasti. Například, jak si vzpomínám, v roce 1961 se konaly Jarní hry svazu brněnských osad Zlaté údolí v takovém hezkém údolí u Kuřimi, které Sandy objevil. Sandyho údolí, párkrát jsem tam pak ještě byl.

Povídali jsme si o tom v jedné brněnské hospodě s Lilly Pavlak večer před tím, než se vracela do Švýcarska. Ta hospoda se jmenuje Na Piavě, ale vypadá jako bukanýrská loď. A u dveří stojí vycpaný Johnny Depp a ukazuje k výčepu.

Lilka jezdí na noc, ráno je v Curychu. Tentokrát se ani nevybalila a už seděla u počítače a hledala fotky. Fotky z celosvětového potlachu v Kanadě, neboť Sandy byl jedním z hlavních pořadatelů. A také video, které natočili Petra a Petra, krajané žijící v kalifornském San Diegu.


Esenbák Křeček, syn brněnského Knajpy, právě zatknul Lilku


 Kačenka, Petra a Petr Popovi, Petrova sestra Pelda (Marta Pelikánová, známá z Trapsavce) a její australský manžel David

Foto Lilly Pavlak


Foto týdne

Jste náš host číslo

9565224

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz