Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt

Jezero Pine Lake v Coloradu

Pozdrav z amerického státu Coloradu poslali Jerry Vecka-Pupál s Danou. Pupál byl ve staré vlasti kapelníkem výtečné trampské kapely Mariňáci, která na svou dobu osvíceně přebírala zámořský folkový materiál (i filmovou muziku), a českými texty ji opatřoval Michal "Michec" Šebesta. Mariňáci stihli televizní natáčení, účast na Portě, kde Michec získal vůbec první autorskou portu - bohužel už posmrtně. A srpen ´68 znamenal odchod pro Pupála.

Rodilý Brňan vzpomíná na rodný kraj. Píše:

"Ahoj v redakci, včera jsem s Danou šel okolo naší „Jihlavky“ a kolem „Prýglu“ (Brněnská přehrada, pozn. red.). Jezero je daleko menší než originální Kníničská, ale zrovna tak pěkné. Na Jezeru Pine Lake se dá i v zimě rybařit. Tak zvaný Ice Fishing. Také se tam bruslí, když je led dostatečně silný. Teď už je jezero zamrzlé a fotky jsou asi měsíc staré. Řeka, která tam protéká se jmenuje North Platte River. Asi po dvaceti kilometrech se spojuje s řekou South Platte River a dál pak řeka teče pod společným jménem Platte River.

Pohodové svátky a mnoho úspěchů přeje Pupál a Dana z Conifer, Colorado."

North Platte River, pro Pupála a Danu jejich domovská Jihlavka

Foto týdne

Jste náš host číslo

9522101

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz