Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Tři roky po svém debutovém albu ANAR přichází Markéta Irglová, jediná česká ženská držitelka Oscara, se svým druhým albem MUNA (datum vydání 23.9.2014).  Album celosvětově vydá prestižní americký label ANTI (v Čechách a na Slovensku Indies Happy Trail a Indies Scope).

Nahrávalo se na Islandu pod dohledem producenta a studiového inženýra Sturly Mio Thorissona.  Ze sedmadvaceti hudebníků, kteří na albu participovali, jádro tvořili obdobně jako v případě předchozího debutu kytarista Rob Bochnik (The Frames a Swell Season) a iránská perkusionistka a hráčka na tradiční  buben daf Aida Shahgashemi. V úloze doprovodné zpěvačky se v několika písních objeví i sestra Markéty Irglové Zuzana, posluchači si užijí i smyčců, chrámového sboru nebo i netradičně pojaté hry na banjo.

 

 

Na podzim se chystají koncerty v Brně (8. 11. v Sono Centru) a v Praze (10. 11. v  Divadle Studio Dva na Václavském náměstí). Doprovodnou skupinu Markéty Irglové budou tvořit Rob Bochnik a Joe Doyle (The Frames, Swell Season) a Aida Shahgashemi. Předkapelou bude písničkářka Rosi Golan.

Přemysl Štěpánek

 

 Markéta Irglová

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566473

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz