Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt

Nezmaři - Antonín Hlaváč, Šárka Benetková, Pavel Jim Drengubák a Pavel Zajíc

Už celé čtyři desítky let se setkáváme na pódiích s českobudějovickou folkovou kapelou Nezmaři. A k tomuto zmíněnému jubileu si Nezmaři připravili mimořádný koncert na domácí půdě, a to v Domě kultury Metropol v jihočeské metropoli. Koncert se uskuteční již 10.května v 19 hodin a podle slov organizátorů bude trvat nejméně tři a půl hodiny.

V pečlivě připraveném programu hodlají jubilanti přizvat na pódium všechny dosud žijící členy kapely, kteří se publiku připomenou některou z nezmarských písniček a následně potom i ukázkou ze svého současného repertoáru. V této souvislosti zde figurují jména, která v hudebním světě rozhodně nebyla zapomenuta - Luboš Hrdlička, Zdeněk Svoboda, Jaroslav Matějů, Pavlína Jíšová, Monika Vodičková, Lenka Slabá a chybět nebude pochopitelně ani Miki Ryvola.

„Musíme se také pochlubit, že máme i své vlastní pivo, z pivovaru Antoš ve Slaném, které se bude čepovat v předsálí v den koncertu. Takže návštěvníci budou moci ochutnat speciální desítku Zajíc anebo dvanáctku Nezmarské jubilejní,“ přibližuje Pavel Jim Drengubák nevšední pivní bonbonek květnového pořadu.

Druhou polovinu koncertu pak zahájí populární filmové melodie v podání kvinteta Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který bude pak pokračovat společně s Nezmary s netradičním provedením právě písniček jubilantů. Finále jako obvykle bude samozřejmě patřit společnému vystoupení všech účinkujících a jak je téměř pravidlem, určitě se přidá i sál.    

Samozřejmě, že taková událost, jako je čtyřicet let trvání kapely, musí být prezentována také v pražské Lucerně, a to na podzim – konkrétně 10.listopadu – ve společném koncertě s rovněž jubilujícím plzeňským Copem. Takže se máme opravdu na co těšit.      

Foto: Lubor Mrázek

Foto týdne

Jste náš host číslo

9523918

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz