Dnes má svátek Josef Zítra má svátek Světlana

Přelet M. S., host Notování v r. 2012, si tentokrát zahostuje podruhé (Foto Rejka Balcarová)

Stejně jako minule jsem byl i tentokrát dostrkán osudem k tomu, abych reportáž ze základního kola, tentokrát šestého a v ročníku posledního, kde se rozhodovalo i o semifinalistech, napsal já. Učinil jsem tak rád u vědomí, že vedle dvou odkazů v příštím odstavci se v tomto článku budu moci opět věnovat hlavně příštímu večeru, 1. březnu 2018, kdy proběhne 1. semifinále XV. ročníku Notování.

Než se ale na 1. březen vrhneme, prosím čtenáře, aby si otevřeli reportáž  http://www.notovani.cz/rec-6-zakladnim-kole-xv-rocniku-notovani-1-2-2018/. Vlastně i nečtenáři by v ní mohli být zaujati fotkami a hlavně videem vítězné písně večera a ne-li, tak ať se podívají aspoň zde http://www.notovani.cz/vysledky-6-zakladniho-kola-xv-rocniku-notovani-1-2-2018/ na to, jak 6. kolo dopadlo a kdo postoupil do semifinále… Se základními koly Notování se rozlučme fotkou vítězné kapely 6. kola Notování a pokračujeme dál!

 

Skupina MeziMěsto, vítěž 6. základního kola Notování   (Foto Rejka Balcarová)


1. semifinále jubilejního XV. ročníku Notování proběhne 1. března od 19:30 v pražském Music City Pointu http://www.notovani.cz/kudy-music-city/ a uvidíme v něm skupiny

Jakodoma z Prahy, jež postoupila díky diváckým preferenčním hlasům,

Kupodivu z Brna, postoupivší rozhodnutím Rady Notování,

Větrno z Liberce, jež postoupila díky diváckým preferenčním hlasům,

Z hecu z Prahy, která postoupila na podkladně diváckého hlasování na písničky,

trio LeDva z Prahy, postoupivší rozhodnutím Rady Notování,

a písničkáře Láďu Zítku z Bystřice nad Pernštejnem, který postoupil díky diváckým preferenčním hlasům.
A budou to opět především diváci přítomní v sále, kdo rozhodne o tom, kdo postoupí do finále!

 

Přelet M. S. v sezóně 2006/2007, kdy soutěžil a téměř vyhrál v Notování   (Foto archiv)

Hostem 1. semifinálového večera bude zpěvné trio nejoblíbenějších učitelek v republice, Přelet M. S. z Blovic. Před jedenácti lety, tento soubor, tehdy ještě kvartet kapelnice Romany Tomáškové, Jany Ježkové, Romany Žežulkové a Bobiny Horvátové (která v září 2009 ze skupiny odešla), se podělil o vítězství v diváckém hlasování ve finále IV. ročníku Notování (2006/2007) se skupinou Bodlo z Chodova u Karlových Varů... V těchto dnech Přeletky slaví třináct let od založení skupiny, během kterých na svém webu evidují sedmnáct ocenění významných natolik, že stála za zapsání. Vyšla jim dvě řadová alba a loňského roku nazpívaly spolu s legendou plzeňského trampingu a nestorem mezi trampskými bardy Béďou Šedifkou Röhrichem (*1935) unikátní album známých i méně známých trampských písní pod názvem Šedifky a Přeletky aneb Ze starých zpěvníků. Poslední jmenované CD a možná i některé z předchozích budou mít děvčata určitě s sebou, takže přijdete-li a pořídíte-li si desku, budou vám moci zazpívat kdykoliv i u vás doma. Už proto stojí za to na první semifinále Notování přijít.

Více informací o Notování najdete na http://www.notovani.cz/ ,
na https://www.facebook.com/groups/130783622398/
a na http://bandzone.cz/fan/radanotovani .


 Přelet M. S. při nahrávání CD Šedifky a Přeletky s Béďou Šedifkou a techniky Přemkem Haasem a Cainem v r. 2017   (Foto archiv)

Foto týdne

Jste náš host číslo

9498125

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz