Dnes má svátek Rostislav Zítra má svátek Marcela

Milan Medvěd Kolář, pořadatelé, láhev sektu a slavnostní sabráž. Prázdniny v Telči 2017 začínají.

Pětatřicátý ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči začíná již tento pátek. O slavnostní zahájení se postará slovenská šansoniérka Szidi Tobias a swingoví Funny Fellows s hercem Csongorem Kassaiem. Festival potrvá do 13. srpna a vystoupí na něm například Mňága & Žďorp, písničkářka Lenny, Hradišťan či výjimečná kapela absolventů Jedličkova ústavu The Tap Tap.

Během sedmnácti festivalových dnů vystoupí na třech scénách přes sedmdesát českých i zahraničních kapel. Na zámeckém nádvoří, hlavní scéně festivalu, se tradičně vystřídají ti nejlepší muzikanti české folkové scény, od matadorů typu Vladimíra Mišíka a Bratří Ebenů, přes Spirituál kvintet a Druhou trávu, až po mladé představitele žánru jako jsou Zrní, Květy, Epydemye a Martina Trchová.

„Festival už dávno není pouze folkový. Noční klubovou scénu v sále Panského dvora zahájí elektroničtí Midi Lidi. Později tam vystoupí například punková Znouzectnost, kytaroví Wild Tides, kubánští Atarés nebo taneční Ventolin. Jednou z největších hvězd noční scény pak bude písničkář Thom Artway, který si z posledních Andělů odnesl ocenění Objev roku a Zpěvák roku,“ říká tiskový mluvčí festivalu Vojtěch Kolář.

 Vůbec poprvé pak v Telči 8. srpna vystoupí The Tap Tap, jedinečná kapela studentů a absolventů Jedličkova ústavu, která vznikla jako volnočasový kroužek pro mladé lidi s hendikepem, ale nakonec se stala tak známou, že s ní spolupracuje například Vojta Dyk nebo Dan Bárta. Jejich koncert završí divoká balkánská dechovka Circus Problem.

Dalšími zajímavými hosty letošního ročníku jsou například zpěvačka Monika Načeva a kytarový mág Michal Pavlíček, legendární Mňága a Žďorp, která v Telči představí své nové a kritiky ceněné album Třínohý pes, anebo písničkářka Lenny, držitelka čtyř ocenění Anděl z minulého roku.

Jako vždy je součástí festivalu bohatý doprovodný program v podobě každodenních pohádek pro děti, workshopů a koncertů začínajících kapel, který je pro návštěvníky zcela zdarma. Vstupenky na koncerty je možné si zakoupit online a brzy budou také v předprodejích v Jihlavě, Telči a Dačicích.

Celý program, fotky a tiskovou zprávu v digitální podobě najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

Foto: Vojtěch Kolář (www.prazdninyvtelci.cz)

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9565502

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz