Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto

Joe Bonamassa si v létě volna moc neužil. V červenci nahrával novou desku, v srpnu byl na turné Tři králové blues. Nyní se chystá na evropské turné, v rámci kterého se představí 5. října v pražském Foru Karlín.

Koncert Joa Bonamassy je pro znalce hudebním svátkem. V poslední době navštěvuje kytarista Českou republiku jednou za 2-3 roky a v říjnu přijde unikátní šance jej znovu vidět naživo. Vstupenky na koncert jsou již z větší části vyprodané, stále je však možnost zakoupení exkluzivních míst na sezení.

První polovinu léta strávil Joe Bonamassa v Nashvillu, kde nahrával své nové album – Live At Radio City Music Hall. Jde o 75 minut hudby, 2 nové skladby, 9 nově nahraných songů z živých vystoupení. K prodeji bude CD/DVD set, kde kromě hudby fanoušci naleznou také záběry ze zákulisí a dosud nepublikované fotografie muzikantova dětství, domova a hudebních začátků. Celý set bude připraven v exkluzivním designu a světlo světa spatří 2. října.

Srpen už probíhal ve znamení turné. Ne však klasického letního turné, na které jsou fanoušci zvyklí. Joe vzdal hold třem králům blues (B.B., Albert a Fredie King) a koncerty věnoval jim a jejich hudbě. Nyní už se Joe začíná připravovat na své podzimní evropské turné.  „Rád cestuji, protože mě baví sledovat, jak fanoušci v různých částech světa reagují během koncertů rozdílně. Do Evropy se rád vracím, na turné se už moc těším,“ říká sám muzikant. Aby byli na turné připraveni také fanoušci, připravil pro ně zdarma ke stažení kompilaci nejoblíbenějších singlů.

„Bude to opravdu kytarová a potažmo i hudební událost roku. Bonamassa je jeden z největších dříčů, nemyslí snad na nic jiného, než na hudbu. Vážíme si toho, že už podruhé přijal naše pozvání do Čech a ve svém nabitém programu si najde čas zahrát ve Foru Karlín,“ konstatuje Barbora Šubrtová, šéfdramaturgyně společnosti Ostrovy (s.r.o.), pořádající festival United Islands of Prague i celoroční koncertní sérii jak s hudebními hvězdami, tak i vracejími se objevy z festivalu.

Kompilace nejoblíbenějších singlů ke stažení zde: http://bit.ly/free-bonamassa-album

Vstupenky v předprodeji: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/joe-bonamassa-the-guitar-event-of-the-year-forum-karl%C3%ADn-praha-1030823

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9576184

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz