Dnes má svátek Irena Zítra má svátek Rudolf


Na společnou desku týpků, co si nechávají říkat Evidence a The Alchemist se čekalo fakt dlouho. Nekonečně dlouho. Nejeden fanoušek ztrácel víru v cokoli, natož pak ve šťastnej konec. Ale? Jo, přesně tak, ale ten šťastnej konec to má. Projekt Step Brothers je oficiální. Album Lord Steppington už je vylisovaný. Vychází a na pulty se dostává v úterý 21. ledna 2014. Tedy přesně v ten den, kdy se Step Brothers předvedou naživo v pražském Lucerna Music Baru. Klika? Štěstí? Znamení? Cokoliv, ale určitě ne náhoda.

 Na spojení EV a ALC totiž není náhoda nic. Existuje spousta zajímavých projektů, co vzniknou v hrotu, slátaný žhavou pletací jehlicí, aby se jim to stejně rychle začlo párat, sypat, hroutit. Hromada z nich vydá vlastně 2 alba najednou. První a zároveň poslední. Každý z nich je postaven na něčem jiném. Někdo spolu dobře vypadá. Jiným to ladí. Další by spolu v jedný partě nikdo nečekal, někdo dělá „superkapelu“… Málokdy má ale projekt tak hluboké kořeny jako Step Brothers. Evidence a Alchemist už se znají nějaký pátek. Udělali spolu nějakou tu hymnu. ALC se podílí vlastně na každé desce od Dilated Peoples. Je podepsaný třeba pod “Worst Comes To Worst“. Ale nejsou jen profesní známí. Jejich životní dráhy se neprotnuli v backstagi ani ve studiu. Jejich vztah jde daleko za hranice muziky. Jsou to kámoši od dětství. Nevlastní bráchové není cool název. Spíš nejlepší popis jejich vztahu. 

Objeli svět skoro tolikrát, jako ho obletěla jejich muzika. A teď v den D - vydání svý společný desky v Praze na pódiu… To je symbolika jasná jak dokonalej kruh. Sleduj: Dva z mála týpků, co si můžou připadat jak Diamond D – the best producer on the mic. Těžký váhy oboru. Heavy beats, heavy rhymes. Boom bap shit, no hi hats… Ale nejen kapela má z celého projektu pocit „uzavřeného kruhu“. Snažili jsme se je přivézt už před skoro pěti lety. Nevyšlo to. Zkoušeli jsme Gangrene, nevyšlo to. Vychází to k naší veliké radosti až do třetice všeho dobrého. To nemůže být náhoda. A i pro nás je to tak velice osobní záležitost a vůbec nepochybujeme, že se koncert Step Brothers stane událostí, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat.

 

 

L.A. Boombox

STEP BROTHERS – EVIDENCE /Dilated Peoples/ & ALCHEMIST /Soul Assassins/

Support DJs: Lil Rowa & Inphy

21. 1. 2014. Lucerna Music Bar, Praha

 www.rhymesayers.com/stepbrothers

FB event. www.facebook.com/events/470271429743636/478727785564667

 

 

 

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9560781

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz