Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra



Jak se těšíš do Strážnice na Festival Slunce?

Do Strážnice jsem vždycky jezdil rád, a to nejen kvůli muzice, ale i za místními srdečnými, pohostinnými a přirozeně múzickými lidmi. Mám spoustu hezkých vzpomínek na bývalý festival Zahrada a to, že lidé kolem Pavla Kopřivy zvedli prapor a rozhodli se ve Strážnici pokračovat, považuju za výborný nápad.

Podobných míst, která dokážou bez potíží vstřebat množství lidí, nakrmit jim duše i žaludky a pro muzikanty mají perfektní zázemí, není mnoho a zrovna strážnický amfiteátr je jedním z míst, která jsou pro hudební setkávání ideální.
Na Festival Slunce se vracíme rádi, protože tady vždycky všechno perfektně fungovalo a diváci nás dobře přijímali.

Koho a proč jsi do svého festivalového večera pozval?

Rozhodování, koho přizvat, nebylo vůbec složité. S kapelami Marien a Přístav mě pojí dlouholeté přátelství, snažím se je podporovat a považuju je za šiřitele tradičních hodnot akustické muziky, kteří to po nás jednou převezmou. Miki Ryvola je můj dlouholetý kamarád a vážím si ho. Věřím, že jeho vystoupení bude ozdobou celého večera. Do delší době oživíme sdružení Žalman a hosté a zahrajeme si s Tondou Hlaváčem a Šárkou Benetkovou. Bude to ojedinělý počin a těším se na to. S mojí nedávno obnovenou kapelou pak večer uzavřeme.

Na čem právě pracuješ?

Letošní rok je velmi nabitý - dokončili jsme CD a DVD záznam z loňské Telče, takže nová kapela už se má čím prezentovat. Do toho zvolna připravujeme v našem domovském studiu nahrávky nových písní, k jedné se právě chystáme točit videoklip. Na podzim nás čeká velký koncert k 45 letům Minnesengrů. Hráli jsme letos všude možně - od slovenské Skalice až po Brusel. Rozhodně se nenudíme.

Festival Slunce, Strážnice, 4.-6. července 2013

 

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566764

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz