Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto

Festival United Islands České spořitelny tak, jak byl naplánován, je z důvodu povodní v ohrožení. Téměř celý plánovaný areál byl zasažen vytrvalým deštěm a podmáčená půda neumožňuje scény postavit v lokalitách Kampy, Petřína a Kinského zahrady. V tuto chvíli nikdo neumí předpovědět, jak rozsáhlé hrozby se skrývají pod povrchem, a není možné získat garanci, že by nedošlo k ohrožení bezpečnosti návštěvníků.

„Z těchto pochopitelných důvodů hledáme náhradní lokalitu, kde se festival v maximálním možném rozsahu uskuteční.  Na tomto pracujeme intenzivně ve spolupráci s magistrátem, městskými částmi a všemi partnery festivalu.“ Doplňuje Martin Voňka, organizátor festivalu.

David Gaydečka, dramaturg a organizátor festivalu potvrzuje, že festival se rušit nebude „Jsme pevně přesvědčeni, že festival se konat bude. Přesun termínu není bohužel možným řešením vzniklé situace a to z důvodů, že unikátní situaci, kdy se všech 195 potvrzených účinkujících sejde na jednom místě v jednom termínu nelze opakovat.“

Organizátoři věří, že nakonec vše skončí dobře a diváci si festival najdou na novém místě a ten bude zároveň podporou všem, kteří byli zasaženi a poděkováním těm, kteří pomohli zmírnit následky červnové povodně.

O náhradních lokalitách jednáme a o aktuálním stavu budeme informovat v nejbližších dnech na www.unitedislands.cz a na facebookovém profilu festivalu.

UNITED ISLANDS České spořitelny 2013

Nejkrásnější pražské lokality

20. - 22. června 2013

www.unitedislands.cz

vstup ZDARMA

3 dny hudby / 7 scén / 10 klubů po desáté / 195 hudebních projektů



Foto týdne

Jste náš host číslo

9576544

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz