Dnes má svátek Rostislav Zítra má svátek Marcela


Před začátkem koncertu - zcela zaplněný sál La Fabrika.

”Přes 60 klubů v českých a moravských městech nabídne dnes večer vystoupení více než stovky interpretů. V rámci akce Nedělní noc s Karlem vystoupí na různých místech české republiky plejáda  kapel a interpretů jako například  Nightwork, Olympic, Čechomor, Tata Bojs, Hudba Praha, Sunflower Caravan, Garage, The Tap Tap, Ivan Hlas, Michal Prokop,Václav Koubek a mnoho dalších, kteří svým vystoupením podpoří Karla Schwarzenberga v druhém kole prezidentské volby. Pan Schwarzenberg se osobně zúčastní koncertů v Olomouci a Prostějově.”

Takto avizoval Schwarzebergův štáb nedělní akci. Ve skutečnosti: klubů bylo více, kapel bylo více a pokud se týká mist koncertů - u některých se venku tísnily stovky lidí, kteří čekali na uvolněné místo. Ani pořadatelé neuměli spočítat, kolik klubů a kapel se přidávalo na poslední chvíli. A tak se po ulicích potkávaly skupinky mladých, kteří se nedostali pro velký nával do jednoho klubu a tak mířili do jiného.

Nebyly to jen skupiny mladých, ale i početné dvojice těch dříve narozených. Mnozí s plackami nebo v tričku s heslem VOLÍM KARLA. A nebyla to planá pózerství, bylo to spontánní a upřímné vyjádření podpory slušnému člověku.

Předsálí holešovického klubu La Fabrika zcela zaplněné, venku před klubem čekalo dalších několik set zájemců.

Zahájila kapela Iglů. Na pozadí se promítal přenos ze sálu, přenášený i do předsálí zcela zaplněného sálu pro další návštěvníky.

Nejen návštěvníci, ale i muzikanti nosili placky Karel for President.

V Kavárně Lucerna se představil Circus Ponorka.

Za použití moderní techniky před zraky publika vznikala orchestrální nahrávka přidáváním jednotlivých nástrojů a zpěvu i různých zvuků, takže výsledný dojem byla ucelená nahrávka jako by naživo hrála celá kapela.

Circus Ponorka.

Circus Ponorka - název fiktivní kapely si zapamatoval každý.

V Lucerna Music Baru zahajovali The Colorblinds.

Adam Mišík - aneb jablko nepadlo daleko od stromu.

The Colorblinds se stávají známou a populární skupinou.

Další skupina v Kavárně Lucerna byla Bellamy Moon.

Publikum v Kavárně Lucerna bylo všech věkových kategorií.

Jako poslední, zlatý hřeb večera v Kavárně Lucerna, byl Justin Lavash (vlevo), Brit žijící v Praze a známý ze svých klubových koncertů.

Před zahájením koncertu kapely Schodiště, nástupce původní kapely Nahoru po schodišti dolů, promluvil ze záznamu Karel Schwarzenberg k publiku.

Kapela Schodiště zahrála v Lucerna Music Baru.

I v Lucerna Music Baru bylo plno, a to se ještě čekalo, až přijde Olympic.

Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9564856

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz