Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Vítězná kapela Orangees s pořadateli

No co vám budu povídat, v sobotu 27. října k nám do Rataj nad Sázavou přišla sněhová bouře. To je možná slabý slovo, bouře je něco jemnýho, skoro dámskýho... Todle spíš vypadalo, jako by se čerti vůbec neženili ale měli teplej mejdan, gayové z celýho pekla podzemskýho řádili, pařili, řvali, rvali se a nahoru plnejma lopatama házeli to bílý svinstvo, který se normálně jemně a potichu snáší k zemi.


Ale po pořádku. Do Rataj sem vyrazil v sandálech už ve středu předtím, protože moji kámoši cikáni ze spolku Romodrom u nás dělali školení pro kdekoho. Musím jen dodat, že to měli výtečně zorganizovaný, program na minutu přesnej, no já na to čuměl jak gadžo.


Tak takhle to začínalo...


...nejdřív do šatny...


...rychle na panáka, nebo na pivo...


...a už začínáme - kapela NoThinG

Blížil se sobotní FAK, bylo přes vosumdesát vobjednávek na lístky, no to se nám eště nestalo. Pátek vodpoledne - super počasí, já si lebedil v oblíbenejch kraťasech a sandálech. A řikal sem si - sakra, to vypadá, že doplatíme včecky letošní ztráty. A v sobotu dopoledne déšť, v poledne občas vločka a ve dvě hodiny začal ten pekelnej mejdan. Ve dvě deset první telefonát, že v Praze je pět čísel sněhu, kára na letňákách a že se tedy vomlouvaj. A pak to jeden za druhym vodřikali. V duchu sem si řikal: třeba nepřijedou ani kapely! Přijely všechny a načas. I skvělej konferenciér Honza Tomek z Rádia Beat přijel včas. Narozdíl vod diváků, který skoro nepřijeli a platilo jich asi vosumnáct. Tak sme mazali do Janovic k bankomatu abysme měli na cesťáky, vítězný kapele Orangees z Prahy sme hlavní cenu 5 000,- poslali vo dva dny pozdějc a šli sme si s brekem dát panáka na bar.


Frontman kapely Feet of Clay


Zamčená hlava z Hořic v Podkrkonoší



Pořadatelé Festivalu Amatérských Kapel Kateřina a Ota Kmínkovi, mezi nimi moderátor večera Honza Tomek z Rádia Beat

Nutno říct, že kapely hrály výtečně a už během večera sme si vytipovali předkapely na příští rok. Kerý uvedou na jeviště pivovárku hvězdy naší hudební scény a samy se tak představí publiku. Protože kde jinde to je možný? Dát příležitost začátečníkum! A bacha! Kapela NoThinG z Bystřice u Benešova přijela ve věku vod dvanácti do vosumnácti let! Dvanáctiletej Honza Chudan tu svou kytáru stíral jak starej rocker!

No a večer se pekelníci uklidnili, na zemi nechali to bílý studený hnusný, a já vzpomínal na svý vykšeftovaný kanady vod toho lampasáka z vojenskýho cvičení. Ty stály v Praze v dílně, páč v předsíni je ze zcela pochopitelnejch důvodů mít nesmim. Tak sem si v tom svinstvu liboval v sandálech. Brrr.

No co vám budu povídat...


Žralok ve zdi




Feet of Clay


Afterpills Factory


Příprava volby nejlepší kapely festivalu


Zpěvačka čáslavské Nanosféry


Čáslavská Nanosféra


Tradiční losování o metr piv


Nezapomeňte, že je "dušičkový víkend"



Vítězní Orangees


Festival skončil a zbyla jen vzpomínková kniha...

Foto: Otýlie Diatková

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566042

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz