Dnes má svátek Státní svátek Zítra má svátek Zikmund



www.blueeffect.cz

No co vám budu povídat, dvanáctýho května k nám do Rataj nad Sázavou přijel mistr všech kytárovejch hraní Radim Hladík se svým skvělym bigbošem, kerýmu všichni řikaj Blúefekt. Radima znám bratru asi třicet let, ještě z doby, kdy sem dělal tak ňák bokem dramaturga a produkčního v jedný vosobě v kdysi slavnym jé zet dé Slušovice, ale dycky sem si řikal tendle frajer je na čundr moc nóbl, to neni žádnej správnej špinavej kotlik, nevim, jak si s nim budu rozumět.

Ale vod začátku. Asi štyry roky po tom, co sem s tim lampasákem vykšeftoval ty mý první kanady sem připravil program pro starýho Čubu, tenkrát přecedu jezeďáků ze Slušovic, jo, z těch Slušovic, kde bylo nemravný a skoro na vyhození se zeptat při nástupu do práce na vejplatu, a dyž k tomu došlo, tak ti řekli že maj takový heslo miljón korun je miljón hodin po koruně, tak makej a radši se neptej. Tak do tohodle kotle sem dotáh Radima Hladíka asi s Kellnerem, Křemeňákem a Havlíčkem, ale třeba s nim byla jiná muzikantská sestava, to je fuk, už je to dávno, a hlavně že jim to supr hrálo. Tenkrát sem za to dostal vod mý krásný Slušovický šéfový Jany prémii kartón cigár s velbloudem, a na ty kamelky sem zbalil takovou kočku moravskou, no fakt ani půl slova nekecám.

Ale před tim slušovickym koncertem sme s tim Hladíkem a jeho tlupou seděli v ňáký nálevně v Gottwaldově, kerýmu sme hrdě řikali Zlín a já povidám vodešla mi kytára a ten Radim hned no mám tu kámoše, má na prodej senza džambo a já se úplně zhroutil, páč začátkem vosumdesátejch mít džambo to bylo úžasný. A tak sem vod gottwaldovského opraváře kytár koupil za pár korun džambo, do kerýho někdo udělal ďouru i zezadu a ten chlápek to vopravil a já měl kytáru, kerou tenkrát měl snad jen ňákej Nedvěd a já.


¨

Radim Hladík, Václav Zima, Honza Křížek




Radim Hladík

Ale proč to řikám. Dyž ty klucí s Hladíkem přijeli do Rataj, tak si dali zkoušku. Vzali si svý elektrický kytáry a sedli si pod strom na takový poloshnilý lavičky, co tam v Ratajích máme, páč nemáme na nový prkna. A na ty svý vzácný elektrický nástroje hráli bez eletriky, jen tak jako dyby byli na čundru a fakt pod tim stromem k tomu na plný pecky zpívali na celý Rataje jako někde u vohně. No a dyš do těch kytár večer pustili v Pivovárku eletriku, tak to byl takovej nářez, že i já sem čuměl, kde se to v tom starym Hladíkovi vomládlym muzikou bere.

Při koncertu za mnou přišel muj kámoš Mirek a povídá sakra toho chlápka znám, ten si mně jednou pozval na vopravu plynovýho kotle a u toho Junkrse mi říká: dyš ten kotel zapnu, tak slyšim jednočárkovaný As. Tak sem se trochu lek co von je zač a von to byl tendle frajer z jeviště, kerej má absolutní sluch a fakt mu z Junkrsu ten kotel vyměnili za bezhlučnej. No co vám budu povídat…

Foto: Otýlie Diatková

Foto týdne

Jste náš host číslo

9594912

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz