Dnes má svátek Rostislav Zítra má svátek Marcela

Falešná karta

Už popáté jsme se letos sešli na Bobování v Hrobu. I tento rok tu byl velký počet lidí, dokonce si myslím, že o něco více, než předchozí roky. Atmosféra byla jako vždy perfektní a velmi příjemná. Hned na začátku jsme měli možnost vidět malého Danečka, který zvědavě postával v popředí u pódia, kde zkoumal odposlechy a reprobedny.

Koncert byl zahájen minutou ticha za našeho kamaráda Boba, kvůli kterému vlastně BOBování existuje. Jako první přišla na scénu skupina Střepy ze Světce, kterou Bob Zelenka v roce 1976 založil. Čardáš a spol. zpívali známé písničky, muzika jim krásně „šlapala“a brzy si spolu s nimi zpívali i diváci, kteří byli po tomto vystoupení příjemně naladěni. Poté přišel na pódium Daneček spolu s maminkou, která už předem za všechno děkovala a slíbila, že pokud se vše povede, tak nám za pár let na BOBování přijde poděkovat Daneček sám a řekne pár slov.

Druzí vystoupili Bob a Bobci, kteří si pro tento večer připravili také pár písniček od nedávno zesnulého Kapitána Kida. Společně tak s diváky zavzpomínali na tuto trampskou legendu. Jejich vystoupení sklidilo velký úspěch a museli přidávat.

Bob a Bobci

Na řadu přišlo poděkování sponzorům, bez kterých by se tato krásná akce mohla sotva uskutečnit, a následoval klášterecký písničkář Pepa Štross, jehož texty mě obzvlášť zaujaly, protože byly velice zajímavé a krásné. Je až neuvěřitelné, jak si tento člověk dokáže získat lidi, navíc nás velmi pobavily jeho historky a vtípky mezi písničkami. V současné době vystupuje s Martinem Bažantem z Prahy, jehož kytara Pepovy písně podmanivě doplňuje.

Ježek s Lenkou, oba členové Bobků, kteří provázeli celým večerem, se pak ohlédli také za předešlými roky a prozradili všem v sále, jak se dětem, kterým v minulosti Bobování pomohlo, daří, a jak byly finanční dary využity.

Mezitím se za nimi připravovala skupina Falešná karta z Nového Města na Moravě. Je to parta čtyř muzikantů, kamarádů, trampů, kteří jsou neuvěřitelně sehraní a sezpívaní. Jejich vystoupení působilo velmi mile a pozitivně. Kluci v sobě mají jakési kouzlo a prostě jim věříte každé slovo z jejich krásných romantických písniček.

Jako poslední přišla na řadu Strašlivá podívaná z Plzně a to byla vážně pecka! Třešnička na dortu a skvělý závěr večera. Všechny v sále jejich dynamická hudba doslova zvedala ze židlí a nálada byla bezvadná.

Během tohoto vystoupení se počítaly peníze, které se jako každý rok vybíraly do kytary vedle pódia a během večera se velmi rychle a slušně naplnila. Všichni pak společně s Danečkovými rodiči napjatě čekali, až Lenka s Ježkem konečně prozradí, jakou částku se podařilo vybrat. A nemohli uvěřit svým uším! Dohromady se totiž vybralo rekordních 55 000 korun! Dojatí rodiče poděkovali všem v sále a Bobkům za pomoc a já jsem teď už také přesvědčená, že žije stále mnoho dobrých lidí, kterým není lhostejný osud ostatních a umí podat pomocnou ruku v ten správný okamžik. Velké díky patří bezesporu i sponzorům a hrajícím kapelám.

Po této slavnostní chvíli byla ukončena oficiální část večera a následoval „sejšn“, který prý vydržel až do ranních hodin. Nevím. Jako osoba nezletilá jsem byla „odvelena“ domů, ale výjimečně mi to nevadilo. S dobrým pocitem se přeci tak krásně usíná...

Strašlivá podívaná

Lenka Špinková ml.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9565372

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz