Dnes má svátek Rostislav Zítra má svátek Marcela


Lucerna Music Bar byl opět svědkem světové muziky. V rámci koncertů United Islands přijel do Prahy špičkový bluesový a rockový kytarista s vizáží motorkáře - velký statný chlápek s tetováním a velký kytarový mág. Popa Chubby, vlastním jménem Ted Horowitz. Rodák z New Yorku narozený v roce 1960 se začal věnovat muzice ve svých osmnácti letech. Ovlivněn byl hudbou starších muzikantů, ať to byl Jimmy Hendrix, Cream, nebo Rolling Stones.

První album vydal v roce 1994. Spolupracoval se známým producentem Tomem Dowdem, který mu otevřel cestu do prostředí amerického showbusinessu. Zanedlouho se stal skutečnou kytarovou hvězdou, jeho kariéru podepřeli starší renomovaní hudebníci svými uznalými postoji. Popa Chubby ovládá kytarová pole s nebývalou suverenitou a výrazem a sebejistě se pohybuje v technických finesách své hry na velmi vysoké úrovni. Pořádná porce emocionality a výbušné energie slavila skutečný triumf. V hierarchii „nových“ elektrických bluesmanů stojí Popa Chubby hodně vysoko a neklamně přesvědčil, že v minulosti odmítané a zpochybňované blues, jako nevývojový článek hudby, má dalšího věrozvěsta.


Pražský koncert předvedl Popa Chubbyho v tom nejlepším světle. I to, že umí sáhnout mimo blues a rocku do témat barokní muziky zahrané s obrovskou dávkou invence rockového kytaristy. A tak, když si obecenstvo vybouřilo přídavek a zaznělo Hallelujah v jeho podání, bylo nadšení publika nezměrné. Opět se projevila známá pravda, že klubová scéna, ve které jsou muzikanti i posluchači jsou téměř na dotek, vytvoří skvělou atmosféru, které propadnou obě strany navzájem.

...a za "provozu" vystřídal bubeníka...

...a kapela se loučí...

Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9565092

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz