Dnes má svátek Irena Zítra má svátek Rudolf

Vystudoval hudební konzervatoř v Kroměříži na pozoun, později studoval skladbu u Harryho Macourka, proslavil se ale především jako trombonista. Rovněž i nečekaně dobrý zpěvák, mj. nazpíval skvělé duety s Jitkou Vrbovou. S Jitkou a se Standou Chmelíkem, producentem a všestranným muzikantem, rovněž hrával tradiční jazz.

Proslulost získal už jako člen Velebného SHQ, hrával s Luďkem Švábenským (a s Helenou Vondráčkovou, která tehdy se Švábenským žila) ve skupině Šest strýců, později v Orchestru Ladislava Štaidla doprovázel Karla Gotta, působil v big-bandu Felixe Slováčka, ale i rozhlasových TOČR a JOČR. Všestranný hudebník s příchylností k jazzu modernímu i tradičnímu.

Veselý Bažík Pavelka. Patřil k těm veselým kopám, co po internetu rozesílají, řekl bych distribuují, informace převážně laskavé, veselé, až k uřehtání. V jeho adresáři, do něhož jsme také patřili, najdete velká jména české hudební scény. Až v úterý ráno jsem dostal sdělení nazvané Poslední Bažíkův e-mail. Bylo to parte. Jeho plodná životní dráha se uzavřela v neděli na Boží hod velikonoční

Poslední rozloučení se koná v pátek 5.dubna v 10,30 v obřadní síni krematoria v rodném Zlíně. Bažíkovi by 5. listopadu bylo 69 let.


Kresba Pavel Hanák

Foto: www.moreblues.cz

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9560442

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz