Dnes má svátek Oto Zítra má svátek Jaroslav

Podzim v Brně. Dnešní ráno z našeho okna

Potkal jsem Marušku M., kamarádku z mládí, naši čtenářku, také matku známého televizního novináře Jana M., který nedávno vyměnil jednu televizi za druhou. Honza M. byl teď několik dní v Brně a strávil je v archívech. Matce, jež mu s nadšením zase vařila a prala, pravil na vysvětlenou  – „televize je náročná profese“. A pak asi zase odejel do Prahy, kde už léta žije a pracuje, pokud tedy není zrovna v zahraničí.

Maruška mi to povídala a já se pokradmu díval na hodinky. A pak dodala –„ten váš časopis tě musí stát hodně práce“. Odmlčela se a řekla –„ ty se na mě zlobíš, že už mi ho neposíláte?“

„Maruško“, pravil jsem, „my vycházíme denně. Najdi si www.musicopen.cz. Jak už jsi slyšela od Honzy, televize je fakt náročná práce, zvlášť když máš to štěstí a jsi uprostřed kampaně. V České televizi natáčíme s takovou dobrou partou dokumentární seriál Zvláštní znamení touha o století trampingu. Věděla bys o tom, kdyby ses někdy sama od sebe podívala na www.musicopen.cz.  Já někdy na ty editorialy, které pak několika tisícům našich čtenářů rozesíláme, opravdu nemám čas. Máme ale chytré čtenáře, sami si nás hledají na www.musicopen.cz.“ Tak nějak jsem promluvil k Marušce M.

Už dlouho vím, že si někteří z našich štamgastů opravdu mohou myslet, že jsme na ně osobně zanevřeli. Že jsme třeba skončili. Také je možná nenapadne podívat se sami od sebe na www.musicopen.cz. Doba je přesycená radami z reklam a aktuálně i těch, koho vlastně v té bídě volit. Nejsou to moc věrohodné rady. Chcete-li do duše trochu klidu a nadhledu, fakt navštivte www.musicopen.cz. Proč bychom ho jinak dělali.

Nuže – co vám můžeme doporučit: Michal Prokop končí s televizním pořadem Krásný ztráty a uzavře tuto dlouhou éru svého života před Vánocemi v pražském Divadle Archa. Radek Pastrňák slaví padesát let života, kdo by to do toho oblíbence trávníků řekl. Před padesáti lety připravila tehdejší mediální hvězda Sylva Daníčková první rozhovor s Hanou Hegerovou – a my ho s krátkým komentářem právě přinášíme. Jerry Pupál Vecka nám přeposlal děkovný dopis Queen of Hoboes, Královny amerických tuláků, kteří se každý rok scházejí v Brittu ve státě Iowa. Královna děkuje za prezentaci v Music Open, www.musicopen.cz. Víte, že dnešní američtí nefalšovaní hoboes běžně pracují s internetem? Neříkejte to ale Markovi Čermákovi, ztratil by možná víru ve vývoj světa.

Pupál nám rovněž poslal podzimní pohlednici z Colorada, Spojenými státy se nyní pracovně pohybuje i Lilly Pavlak. Na dalších bombách pracují i Hanka Hosnedlová, Honza Dobiáš, Josef Kobra Kučera, připravujeme další reportáž z natáčení TV seriálu (o které nás žádají zvláště krajané) s fotografiemi badatele a muzikanta Jaroslava Čvančary, režiséra Václava Křístka, bluegrassové celebrity Lilly Pavlak, televizního zvukaře Vaška Vondráčka, designové tvůrkyně Jany Skotalové a dalších autorů. To vše na www.musicopen.cz. Kde jinde.

     Tak se mějte krásně a vězte – stále vás máme rádi, jen času je teď o něco méně. Ale zase bude líp. Na shledanou na www.musicopen.cz. Zmužte se a najděte si nás sami, jste přece lidé chápaví a velmi inteligentní, protože blbec, ten si u nás nepočte!

 


Podzim v Coloradu

Foto Jana Skotalová a Jerry Pupál Vecka

Foto týdne

Jste náš host číslo

9577685

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz