Dnes má svátek Jiří Zítra má svátek Marek


Říkejte si, co chcete – tohle přece není žádná pořádná odstávka! V provozu jsou rubriky Pozvánky i Melánž, Janička Skotalová vybrala řadu nádherných videí, jež mají jedno společné – motiv Na shledanou. Fotografie z archívu přiblížila tajemného a podivného Rudiho Kovandu, který prý ve Zlatém slavíku porazil na hlavu všechny včetně Karla Gotta, (to se bude zase Honza Krůta čertit), návštěvnost našich stránek neklesá a dále se drží na úrovni, kterou by nám tištěná média mohla závidět, až nás napadá, proč vlastně nemáme odstávku pořád.

Mladý organismus Honzy Dobiáše zatím dokázal scelit nadvakrát přeražený palec na noze, Honza Krůta na chalupě dopsal svou čtyřiadvacátou knihu, Wabi Daněk vydává další album a chodí nám o něm povídat, Kobra bloudí mimo naše schůzky…

Ano, ovšem. Už někdy na jaře jsme rozšířili naše redakční porady o setkávání souputníků. Mimo dostupných a nebloudivých členů redakce tam chodí i souputníci, přátelé a blízcí spolupracovníci. Zastavili se třeba legendární Mirek Černý, dlouholetý tvůrce fenoménu Malostranské besedy Robert Radosta, písničkář Petr Rímský i písničkář Wabi Daněk, guru Michael Jupp Konečný s chotí Hankou, kolegové novináři Luďa Razimová, Jaroslav Kopic, Jan Krůta, Ivan Doležal, chodí sekvojský basák Emil Pinďa Makal (to není popis činnosti, to je jméno), ratajský démon Ota Kmínek s fotografickou dcerou Otylkou (ale ti už vlastně patří do týmu redakce), občas přistoupí pan kavárník Josef Kočovský, mj. frontman countryové Sebranky, která hrála vedle Vyčítalů, Martinových, Mirků Černých a Dańků dokonce i ve Spojených státech, nebo skvělý fotograf Alan Pajer, nyní kurátor výstavních prostor na Novoměstské radnici, přišel televcizní režisér a především dlouholetý režisér festivalu Porta Pepíček Plšek, s ptákem Arthurem na rameni přijíždí na elektrické koloběžce Radek Rakus a karikaturista Pavel Hanák chodí na pivo mimo termíny, avšak s Josefem Kobrou Kučerou. Vojta Kiďák Tomáško nám vždycky napíše, že tentokrát nepřijde, ale jednou určitě přijde, Hanka Hosnedlová si zoufá nad jihočeskou odlehlostí, Jerry Pupál Vecka s Danou posílají zdravice ze Skalistých a jiných hor, Lilce se nelíbí nový počítač, protože je nový… A Kobra dále někudy bloudí.

Všechny nás i vás spojuje Music Open. A já jsem moc rád, že zase bude spojovat. Ať nám to vydrží ještě dlouho.

Titulní i závěrečnou fotografii nám poslal ze své cesty za polární kruh JUDr. Miroslav Štorkán z Prahy a Jevan. Je vidět, že se ve světě vyzná. Že ví, co hledá.


Foto týdne

Jste náš host číslo

9572637

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz