Dnes má svátek Oto Zítra má svátek Jaroslav


Tedy – kalendářně a způsobem života. Dětem začaly prázdniny, rodinám dovolené, pořadatelům sezóna festivalů, policistům víc starostí na silnicích a takhle bych mohl pokračovat. Léto, myslím-li na horko, koupání apod. už začalo dávno, hned po zimě, ale teprve od července se to počítá, i když už mnozí červencoví návštěvníci koupališť jsou děsně opálení, ačkoliv ještě u žádného moře nebyli. My v Music 0pen si neoddechneme, to tedy určitě ne, ale protože vás máme rádi, trochu zvolníme přísun nových materiálů na tyto internetové stránky, abyste si – až se vrátíte od vody nebo z festivalu – stačili přečíst, co je v tom našem rybníčku nového. A nového je pořád dost v muzice, trampingu i ve společnosti.

V pondělí začneme připomenutím, že jednomu z nejvýraznějších umělců naší historie – Jiřímu Voskovcovi – vychází další cédéčko a je to vlastně jen malá splátka jakémusi dluhu, který asi pořád ještě máme vůči tomuto velkému Čechovi, třebaže žil v Americe. A Arthur, který patří k Music Open už stejně jako Zelený Raul k Reflexu nebo svého času Jiránkův vtip pro ženu Lenu k Mladému světu, si zase pošmákl na našich životech, třebaže kreslí zvířátka.

V úterý se trochu navrátíme do řevnického Lesního divadla, kde o víkendu vrcholila česká Porta a v neděli si diváci mohli vychutnat nádherný hlas Marty Kubišové.

Zdeněk Hrabica patřil k výrazným autorům Mladé fronty ještě v dobách, kdy v hlavičce listu nebylo ono výrazné červené DNES a tentokrát nám pro středu píše řádky, které by asi tehdy v deníku neuplatnil – totiž o bluegrassovém festivalu u Jihlavy.

Pátek obvykle věnujeme trampingu, ale v létě vandruje kdekdo, a tak my chystáme článeček, který doufejme udělá radost v téhle zemi taky kdekomu: v Jaroměři se totiž otevírá Muzeum Waldemara Matušky. A tak doufám, že ti, co dosud spíš jen projížděli Jaroměří-Josefovem cestou do Babiččina údolí, tady zastaví a připomenou si zpěváka, jehož nějakou písničku určitě zná každý.

Sobota vám rubrikou Co v Táborovém ohni neshořelo připomene právě Waldův hit o tom, co všechno vodnes čas a co nového v trampském národě přinese titulek Co přivál vítr.

A bude neděle, druhá letní, užívejte si ji, ale buďte opatrní, protože my se těšíme, že číslo nad naší tiráží se blíží milionu a přece byste v něm nechyběli.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9578336

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz