Dnes má svátek Oto Zítra má svátek Jaroslav


Vážení příznivci snoubenectví sportu a kultury.

Ve svém hledačství způsobu, jak bohulibé činnosti jako jsou kulturní a sportovní činnost přiblížit masám, dospěli jsme - mám tedy na mysli kolegy ředitele festivalu Okolo Třeboně – do bodu zlomu, kdy už se na naší dokonalé práci jenom velice obtížně ( pakliže vůbec), dá ještě něco zlepšit.

A tu nám sama prozřetelnost seslala nadějnou zprávu ! 12.12. nastane konec světa. Tato zpráva – která znamená, že se nedočkáme nejoblíbenějších svátků v roce – přivedla ředitelství festivalu na myšlenku , že by bylo možné , či dokonce žádoucí, spojit tyto dvě události a oslavit tak příchod Spasitele o několik měsíců dříve. Má to hned několik výhod.

Jednou z nich jsou daleko příznivější klimatické podmínky, dané ročním obdobím, přičemž vzhledem k charakteristice počasí v posledních letech není vyloučeno ani romantické sněžení v ředitelstvím nově určený Štědrý den.

Dalším důvodem, proč slavit Vánoce v Třeboni, je sám symbol těchto křesťanských svátků, tedy ryba. Věhlas třeboňského vánočního kapra zaručuje dostatečnou publicitu těchto svátků, spočívající ve skutečnosti, že se lidi rádi nažerou a je jim celkem jedno kdy.

Co se týče průsečíku Vánoc a folkového festivalu, tedy písní a hudby, lze mírnou úpravou repertoáru zúčastněných souborů dosáhnout požadovaného vyznění této kulturní události, protože stejně mají všichni v záloze nějaké písně či dokonce koledy s vánoční tématikou, a tak je prostě opráší o pět měsíců dřív.Stejně je to naposled, a tak aspoň práce, vložená do jejich nácviku, nepřijde vniveč.

A konečně – geniální spojení festivalu Okolo Třeboně s vánočními svátky bude mít zaručenou publicitu i v prodejních řetězcích, neboť čas konání festivalu Okolo Vánoční Třeboně se časově kryje se zahájením vánoční reklamní kampaně v těchto chrámech spotřeby. A věřím, že vedení těchto řetězců přivítá zprávu o konci světa, neboť ta jim pronikavě zvýší tržby a bude ochotno takto se recipročně podílet na propagaci festivalu.

Možná se vám bude zdát, že jsem opomněl tradiční sportovní stránku festivalu. Zde chci připomenout, že určité změny oproti minulým ročníkům v návaznosti na charakteristiku vánočních svátků už jsou připraveny, ale protože spadají do kompetence sportovního ředitele, nemám, bohužel, mandát vás s nimi seznámit.

Vzhledem k tomu, že nebylo upřesněno, zda se konec světa bude týkat jen tohoto konkrétního světa nebo to bude tzv. totálka, těším se s vámi na další tiskovou konferenci na nějakém jiném, doufám, že lepším světě. V druhém případě bych vám rád poděkoval za dosavadní spolupráci a navždy se s vámi rozloučil. Děkuji vám za pozornost.

PAVEL ZAJÍC

Ředitel pro koncepční a strategickou činnost

Okolo Třeboně

Nezmaři

Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9578278

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz