Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto


Zase Veleň – řekne si někdo – ale v téhle obci na severovýchod od Prahy opravdu dělají všechno proto, aby se o Veleni vědělo, ale hlavně aby se místní pobavili. O hudebních festiválcích Písničky na dvorku, Kafe se škvarkama, Malá domácí žranice (MDŽ), Veleňský čumprdlík a dalších, kde se podává výtečné muzikantské menu a mezi diváky jsou talíře s všelijakými dobrůtkami už jsme psali. Teď tady byl První máj – tedy další šance. 

V obci s tisícovkou obyvatel , kde působí i dramatický kroužek AJETO, daly její členky hlavy dohromady a jak už je od roku 2009 tradicí – uspořádaly prvomájový průvod v zvyklostech let, kdy to žádná velká švanda nebyla. Nechyběly ani alegorické vozy a vozíky, transparenty, mávátka, Leninova busta, uniformy, námořníci – prostě kanada. Zakladatel skupiny Městská a člen k popukání formace Panelákových fotrů Jarda Budil se oblékl do modré uniformy člena závodní stráže, mával sousedům a dohlížel na to, aby všechno proběhlo v náležitém soudružském duchu. Ostatně – podívejte se na pár záběrů z ( patrně imperialistické) kamery a vzdychněte společně s námi, že jsme ta léta přežili.

...a ještě se podívejte na video:


Foto týdne

Jste náš host číslo

9575965

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz