Dnes má svátek Jaroslav Zítra má svátek Vlastislav

To není Abbey Road, to je průvod Strany mírného pokroku v mezích zákona

Nevím, zdali Mácha tušil, že tragedie mezi Vilémem & spol. se odehrála proto, že nešli do průvodu. Byl 1. máj, byl lásky čas a v naší době se i z této poetické licence, dokonce u Máchovy sochy na Petříně, dá udělat šou. Klasici Grosmann a Šimek by řekli šou, dva, tři. Polibků na Petříně bylo víc. Číslo si nepamatuju, ale byl to rekord. Nevím ale, jestli se počítaly jenom polibky jeho a jí, nebo i jeho a jeho. Proboha, polibte mi, pardon, polibte mě taky, protože já, jako politik, spolupředseda Strany mírného pokroku v mezích zákona, jsem se věnoval, místo líbání, organizování prvomájového průvodu.

S oznámením na magistrát nebyl problém. Pravda, patřičný úředník mi zavolal, že v oznámení není udán počet pořadatelů. Pak mě velice slušně požádal, zda bychom trasu průvodu nemohly uskutečnit po chodníku, protože při počtu průvodů a manifestací je počet policistů nedostatečný.

Tak jsme, ze seřadiště u Mánesa, vyšli k Národnímu divadlu, pak po Národní třídě k Máji (MY), Spálenou ulicí a po odbočení do ulice Lazarské jsme oficiálně průvod rozpustili a vydali se už jednotlivě, i když po hloučcích, do Novoměstské kavárny v Novoměstské radnici, která je proslavena defenestrací, leč my jsme neměli koho z oken vyhazovat a navíc pivní kavárna našeho stínového ministra pro hospody a hospodářství Josefa Kočovského je v přízemí. Cestou jsme rozdávali odznaky Strany mírného pokroku v mezích zákona a cizinci, když jsme k nim vstřícně vystrčili ruku, zděšeně uskakovali. Takže zbylé odznaky si odvezl spolupředseda Strany Richard Hašek (vnuk) do hotelu v Lipnici, kde se jeho děd při diktování Švejka upil.

 

Na seřadišti u Mánesa

Na trase k Národnímu divadlu

V čele průvodu spolupředsedové strany (zleva) Richard Hašek a Josef Kobra Kučera

Byl nás sice jen hlouček, ale výrazný. Někteří lidé, které jsme míjeli se dokonce usmívali. Byli v menšině. Převládal nasraný ksicht. Inu, to je „tradiční“ český smysl pro humor. U dřevěného alegorického vozu, který jsme si vypůjčili od pětiletého Pavlíka, občas upadlo kolo, ale jinak jsme za stranického pokřiku „PRODALI NÁS“ hrdě nesli své transparenty z hesly: Odbory štamgastů žádají pivo za 1,- korunu! – BRAŇME SE NEMÍRNÉMU POKROKU/Strana mírného pokroku v mezích zákona – Proč neví levice co dělá pravice? – VYSTUPME Z EVROPY, VSTUPME DO PATAGONIE! – Nešlápněte nám na alegorický vůz! – KDYŽ VEVERKY, TAK PROČ NEMÁME V POLITICE SLEPICE? – Važme si svého prezidenta / na decimálce! – BIGAMISTY V POLITICE MÁME, PROČ NE KANIBALY? a úvodní: STRANA MÍRNÉHO POKROKU V MEZÍCH ZÁKONA A KARIKATURISTÉ zdraví SVÁTEK PRÁCE A PRACUJÍCÍ POLITICI!

V restauraci, jak je zvykem na našich schůzích a konferencích, promluvili spolupředsedové Richard Hašek a Josef Kobra Kučera na téma jak to má naše Strana těžké vymyslet nějaké hovadiny, když vláda, parlament a senát jsou v tomto oboru nepřekonatelní. Inu:“ PRODALI NÁS!“

KOBRA

 

 

 

 

..a zasložený konec průvodu - na nádvoří Novoměstské radnice

Foto: František Heřman

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9579661

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz