Dnes má svátek Valérie Zítra má svátek Rostislav


Ňuf mi připomíná, ať vám – naši milí čtenáři – nezapomenu říct, že vás máme rádi, ale na to bych nezapomněl, i kdyby zapomněl Ňuf. Je totiž jaro, příroda se probouzí po mrazovém šoku a nám klíčí šedá kůra mozková, až se lebky zelenají.

Poznali jste to – doufám -  už v závěru uplynulého týdne, poněvadž předpokládám, že tento muzikantsko-trampsko-společenský portál (jak já ho nazývám a propaguji) čtou z velké části právě lidé, kteří mají k přírodě, vandrování či jakýmkoli jiným způsobům chození ven kladný vztah a přijde jim vhod vědět, jak to vlastně začalo s českým trampingem, na který jsme pyšní a který se (dost často marně) snažíme překládat a vysvětlovat lidem, kteří se tu nenarodili a mají zpravidla zcela jiné životní zkušenosti, než my. Uf, to byla tak dlouhá věta, jako kdybych se narodil v Německu.

Ale nenarodil. Hned v pondělí to budou dokazovat další Hesla týdne, kterými bychom vás rádi naladili na veselejší notu, i když jste třeba fandili Kometě jako náš šéfredaktor. A úterý zasvítí dalším úctyhodným jménem našich autorů: Josef Vlček (uznávaný hudební publicista – pro ty, kdož ho neznají) v našem portálu předloží první část pojednání o historii našich rozhlasových morning show. Televize netelevize, rádio poslouchá většina z nás, ať už po ránu nebo v autě a potěšíte se, co vám Pepa vyjeví o dnes už hodně známých jménech. A u rádia ještě zůstaneme, protože švýcarská Brňačka a naše kolegyně Lilka Pavlak vyzpovídala sloup brněnské Karabiny a autora mnoha písní v brněnském hantecu Pavla Jelínka-Čiču, jenž má pravidelnou rubriku v jednom brněnském rádiu, která se jmenuje velmi trampsky – Slezina.

Středeční „závažný“ prostřední sloupec našeho portálu věnujeme druhé části faktů,  postřehů a moudrostí Pepy Vlčka, abyste měli přehled o našem ranním rozhlasoém vysílání úplný.

Čtvrtek vás od radia přestěhuje k filmovému plátnu, protože Jana a Fedor vás přece neošidí o to, jak se rozešli v názorech John Wayne s Garym Cooperem a co z toho vzešlo.

Páteční pokračování článku o filmu Rio Bravo doplníme reportáží z koncertu nazvaného Pocta trampské písni a určitě si vychutnáte tváře muzikantů, jak je zpodobňuje už léta fotograf  František Heřman. A přidáme i další řádky s titulkem, který tu nacházíte už dva roky – Co v Táborovém ohni ( MS) neshořelo.

Sobota bude patřit Vokounovu kalendariu na květen ( mimochodem už 12. května přijeďte na Konopiště, protože tam budou hrát při Folkovém kvítku muzikanti, na které právem můžeme být pyšní) , ale dozvíte se i o tom, jak v americkém Denveru slavili příchod jara.

Novinky, pozvánky a další drobnosti  najdete v našem portálu samozřejmě zase, abyste si náhodou nerozmysleli, zda nás máte mít rádi nebo ne.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9562906

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz