Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto

Pozdrav z prvního jarního potlachu na Brdech, kde byl zvolen duchovním otcem osady Šílenci přírody Hodný Jeník, zvaný Habešan. Obětinou se stala kytara, kterou za účelem bílého dýmu vhodil do ohně příbramský Ludva. Jak je vidět, ani trampové nezůstávají pozadu za duchem doby.

 

TRAMPOVÉ ZVOLILI SVÉHO PAPEŽE

Obraz 1.

.Sníh na jižních stráních roztává ... co nevidět se sejdem... již staří trampové... To je velice oblíbená píseň. Má ovšem jednu vadu: opravdový tramp nečeká až roztají ledy a jezdí na vandry jak je rok dlouhý. Tak to chodí i v osadě Paběrky, která skončila své zimní putování na tradičním VÍTÁNÍ JARA, pořádaném T.O. Šílenci přírody - Mešuge naturále. Potlach se konal 23.března léta Páně 2013 v den svatého poutníka Oty. (Ota Šaman byl přítomen, ale nevěděl o tom) Po dva dny se sem scházeli osvícení trampové z celé pražské diecéze.


Obraz 2.

Na jejich brdském kempu 2002 byste marně hledali klasický stan, natož zateplenou kopuli. Všichni jsou dle přikázání Bible svaté tak asketičtí, že spí pod přístřeškem, nebo jen tak pod šitým nebem. Jako vždy neměl stan ani Káča se svým chlupatým ohřívadlem. Tentokrát to nebyla žádná Havaj. Zima se vrátila a jako na potvoru ze soboty na neděli byla ta nejstudenější noc..


Obraz 3.

Trampové nejsou nijak pozadu za duchem doby a proto se rozhodli, že letos na jarním setkání zvolí svého svatého otce. Konkláve, které se skládalo ze šerifů ( v osadě jsou všichni šerifové ) oznámilo své rozhodnutí bílým dýmem. O to se postaral příbramský Ludva, který obětoval plamenům svou kytaru.


Obraz 4.

Když vyšla betlémská hvězda a otevřela se nebesa oznámil spiritus agens osadních radovánek Miloš Kapoun, zvaný Obluda , že šerifové dali svůj hlas Hodnému Jeníkovi známému po brdských hvozdech a zbytku světa pod přezdívkou Habešan. Zdůvodnil to jeho proslulou štědrostí, mravným životem a hlavně bojem proti cizoložství některých osadníků. Všimněte si, že trampský papež měl i červené střevíce.Slavnost poněkud narušila fáma, že svatý otec je nastrčená žena, která předstírá své mužství pomocí klobásy. To se po důkladném prozkoumání ukázalo jako hanebná pomluva nactiutrhačských neznabohů. I otrlí trampové slzeli, když prorok papežovi políbil lem roucha.



Obraz 5.

Při svém poselství UBI ET ORBI držel papež v ruce láhev mešního piva, přesvědčivě horlil proti dnešním neřádům světa a vyzýval zbloudilé trampy k bázni Boží.. Citoval zejména evangelium svatého Matouše, kapitola 5, verš 27 : "Slyšeli jste, že bylo řečeno:"Nezcizoložíš". Já však vám pravím, že každý kdo hledí na ženu chtivě, již s ní zcizoložil ve svém srdci. Hleďte, jak se tu v pozadí Jidáš Kim úlisně vtírá do papežovy přízně. Na konec obřadu zapěl osadní Metuzalém Vladimír ódu na papeže v jazyce latinském.


Obraz 6.

Po zvolání HABEMUS PAPAM a ITE MISSA EST se všichni ohřáli u mohutného táboráku. Hrálo a zpívalo se do pozdní noci a to už začalo pěkně přimrzávat. Protože nebylo mešní víno a došlo i pivo, musely bohulibé ovečky proti své vůli usrkávat při svatém přijímání odpornou slivovici.


Obraz 7.

Celou noc se ozývalo po kempu klepání kosy. A jak by ne, k ránu bylo minus deset. Celkem se tu sešlo ze všech končin na 30 poutníků ve věku od 3 do 88 let, skoro samí důchodci. Pontifikát svatého otce skončí za rok a bohulibé ovečky se tu opět sejdou na dvanácté oslavě jara T.O Mišuge naturále - Šílenci přírody.

Sepsal přímý účastník konkláve, prokletý básník Vladimír Rejža

Foto: Obluda, Heschke, Rejža,
Mates, Černý Sviňák a Nafťák

Foto týdne

Jste náš host číslo

9575933

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz